Tämä yritysidea sopii mainiosti jollekkin pankille tai muulle rahoituslisenssin omaavalle lisätuotteeksi.

Otsikkoa oli todella vaikea pukea sanoiksi 🙂

Yritysidea lähti siitä, kun mietin, että miten saisin “testamentattua” lapsilleni rahaa ensiasuntoon, sekä esimerkiksi 100ke / vuosi.

Haluaisin palvelun (pankkitilin) johon siirrän rahaa, esimerkiksi ensiasunnon ostoa varten. Rahat “laukeavat” käytettäväksi haluttujen ehtojen mukaisesti, esimerkiksi kun asiakas, tai asiakkaan nimeämä henkilö täyttää tietyn iän, tai kun ikäehto on täynnä ja rahat on osoitettu asunnon ostoon tms.

yritysidea uusipankki www.kickass.fi

Tässä esimerkissä oli lapseni, mutta samaa ajatusta voisi käyttää vanhuksiin tai omaan käyttövarallisuuteen.

Tämän raukeavan rahasumman lisäksi haluaisin, että voisin ajastaa ns viikkorahaa. X summa rahaa siirtyy tilille Y joka kuukausi tai vuosi tai miten sen ikinä määrääkään. Ajastettuja transaktioita voisi tietenkin olla useita kuten myös tilejä joille rahaa siirretään. Palvelusta näkisi myös paljonko tällä ajastustahdilla palvelussa olevat rahat riittävät. Jos esimerkiksi ajastan 2 x 100ke  / vuosi siirtymään kahdelle eri tilille, kauanko tätä voi jatkua.

Noniin. teoriassahan tämä on mahdollista perinteisillä säilytystileilläkin, joihin luo vaan tarpeeksi tapahtumia tulevaisuuteen.

Ongelma 1 – Nykyiset tilit / tilitoiminnot eivät ole luotuja tälläiseen, joten näiden siirtojen hallinta ja seuraaminen olisi lähes mahdotonta tai ainakin todella vit… tuskallista.

RATKAISU: Palvelussa saisi luotua ja seurattua helposti aikataulutettuja tilisiirtoja sekä seurattua, että kauanko palvelussa olevat varat tällä suunnitelulla siirtotahdilla riittävät.

Ongelma 2 – Mietitään tätä oman esimerkkini kautta.

  • Minulla on kaksi lasta, 3v ja 7v.
  • Haluaisin “siirtää” kummallekkin XYZ -summan, ensiasunnon ostoa varten, kun he täyttävät 18, ja kun asunto on löytynyt.
  • Haluaisin “taata” heidän toimeentulon, siirtämällä YZX -summan kuukaudessa heidän tililleen.

Rahat lepäisivät todennäköisesti huonokorkoisella tilillä pitkään, inflaation nakertaessa niitä.

RATKAISU: Kukaan ei laittaisi isoja summia rahaa seisomaan tilille saadaakseen aikataulutettua tilisiirtoja tulevaisuuteen.

Tässä tulisi palvelun toinen hyöty: Sijoituselementti.

Käyttäjä, (palveluun rahaa lataava henkilö) voisi valita, että miten tilillä olevia varoja kohdellaan.

  • Haluaisiko hän pysyä ihan vaan perinteisessä säästötilissä, jolloin hän saisi sen mukaista korkoa,
  • Haluaisiko hän sijoittaa rahat osakkeisiin,
  • Haluaisiko hän sijoittaa rahat rahastoihin.

Palvelussa voisi myös hajauttaa siellä olevia varoja. Todella monella sijoittajalla on rahaa erilaisissa instrumenteissä. Käyttäjä voisi valita euromäärissa tai prosenteissa, että esim 10% korkeakorkoisella tilillä, tai 50ke osakkeissa ja 100ke rahastoissa. Palvelussa olisi oltava myös kattava raportointi, josta näkisi, että miten pääoma on kehittynyt, paljonko eri sijoitusmuodot ovat tuoneet ja paljonko ne ovat (palvelumaksuineen) vieneet.

Äskeistä kappaletta varten aloitin tämän artikkelin mainitsemalla, että tämä sopisi loistavasti jollekkin pankille lisäpalveluksi, koska heillä olisi jo tarjota apua osakesijoituksiin, rahastoihin yms. MUTTA, miksei tätä voisi toteuttaa alustana, joka yhdistäisi säästäjät ja sijoitusalan ammattilaiset.

Aikoinaan sijoituksesta ja varsinkin valuuttakaupasta kiinnostuneena tutustuin eToro -palveluun, jossa kantavana voimana / kilpailuvalttina on “social trading”. Tämän ideana on, että kuka vain voi kopioida toisen sijoittajan toimia (copy people). Käsittääkseni nämä joita kopioidaan saavat joitakin prosentteja hyvää kopioijan transaktiosta. Voisiko tätä samaa mallia soveltaa tässä palvelussa?

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Blogit
Jyri Mustonen

Miksi joku menestyy

Minua on jo pitkään mietityttänyt ajatus, että miksi toiset menestyvät ja miksi toiset ei. Tässä pohdinnassa jätetään ulkoiset seikat huomiotta ja keskitytään ihmiseen, yrittäjään. Onko

Lue kokonaan »
Yritysideat
Jyri Mustonen

Yritysidea: Sano se viinillä

Tässä on yritysidea jota olisi kiva toteuttaa itsekkin, muuutta kapasiteetit, realiteetit ja aika huomioon ottaen ja linjan mukaisesti postaan jokaisen yritysidean jatkossa tänne – Jotta

Lue kokonaan »
Työkalut
Jyri Mustonen

Minun työkalupakki – Jyri Mustonen

Digitaalista elämää, ja nykypäivänä elämää muutenkin elävä voi hyödyntää digitaalisia työkaluja elämässään. Montakohan elämä -sanaa, voi yhteen lauseeseen sisällyttää.. Ajatelin jakaa minun käyttämäni työkalut. Teen

Lue kokonaan »
0 0 vote
Article Rating
Tilaa ilmoitukset
Ilmoitukset
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Kirjoita Artikkeli

Let's KICKASS

Onko sinulla huikea artikkeli-idea?

Jaa se muiden kanssa. Yritysideat, kirja-arvostelut – you name it. Mikäli sinulla on idea sopivasta sisällöstä, niin kirjoita artikkeli, niin julkaisemme sen.

Vinkkaa löydöstäsi

Let's KICKASS

Löysitkö jotain mielenkiintoista?

Löysitkö jotakin mielenkiintoista, jonka haluaisit jakaa? Mielenkiintoinen artikkeli? Yritysidea? Startup?

Vinkkaa löydöksestäsi vapaamuotoisella lomakkeella ->