Tämä yritysidea sopii mainiosti jollekkin pankille tai muulle rahoituslisenssin omaavalle lisätuotteeksi.

Otsikkoa oli todella vaikea pukea sanoiksi 🙂

Yritysidea lähti siitä, kun mietin, että miten saisin ”testamentattua” lapsilleni rahaa ensiasuntoon, sekä esimerkiksi 100ke / vuosi.

Haluaisin palvelun (pankkitilin) johon siirrän rahaa, esimerkiksi ensiasunnon ostoa varten. Rahat ”laukeavat” käytettäväksi haluttujen ehtojen mukaisesti, esimerkiksi kun asiakas, tai asiakkaan nimeämä henkilö täyttää tietyn iän, tai kun ikäehto on täynnä ja rahat on osoitettu asunnon ostoon tms.

yritysidea uusipankki www.kickass.fi

Tässä esimerkissä oli lapseni, mutta samaa ajatusta voisi käyttää vanhuksiin tai omaan käyttövarallisuuteen.

Tämän raukeavan rahasumman lisäksi haluaisin, että voisin ajastaa ns viikkorahaa. X summa rahaa siirtyy tilille Y joka kuukausi tai vuosi tai miten sen ikinä määrääkään. Ajastettuja transaktioita voisi tietenkin olla useita kuten myös tilejä joille rahaa siirretään. Palvelusta näkisi myös paljonko tällä ajastustahdilla palvelussa olevat rahat riittävät. Jos esimerkiksi ajastan 2 x 100ke  / vuosi siirtymään kahdelle eri tilille, kauanko tätä voi jatkua.

Noniin. teoriassahan tämä on mahdollista perinteisillä säilytystileilläkin, joihin luo vaan tarpeeksi tapahtumia tulevaisuuteen.

Ongelma 1 – Nykyiset tilit / tilitoiminnot eivät ole luotuja tälläiseen, joten näiden siirtojen hallinta ja seuraaminen olisi lähes mahdotonta tai ainakin todella vit… tuskallista.

RATKAISU: Palvelussa saisi luotua ja seurattua helposti aikataulutettuja tilisiirtoja sekä seurattua, että kauanko palvelussa olevat varat tällä suunnitelulla siirtotahdilla riittävät.

Ongelma 2 – Mietitään tätä oman esimerkkini kautta.

  • Minulla on kaksi lasta, 3v ja 7v.
  • Haluaisin ”siirtää” kummallekkin XYZ -summan, ensiasunnon ostoa varten, kun he täyttävät 18, ja kun asunto on löytynyt.
  • Haluaisin ”taata” heidän toimeentulon, siirtämällä YZX -summan kuukaudessa heidän tililleen.

Rahat lepäisivät todennäköisesti huonokorkoisella tilillä pitkään, inflaation nakertaessa niitä.

RATKAISU: Kukaan ei laittaisi isoja summia rahaa seisomaan tilille saadaakseen aikataulutettua tilisiirtoja tulevaisuuteen.

Tässä tulisi palvelun toinen hyöty: Sijoituselementti.

Käyttäjä, (palveluun rahaa lataava henkilö) voisi valita, että miten tilillä olevia varoja kohdellaan.

  • Haluaisiko hän pysyä ihan vaan perinteisessä säästötilissä, jolloin hän saisi sen mukaista korkoa,
  • Haluaisiko hän sijoittaa rahat osakkeisiin,
  • Haluaisiko hän sijoittaa rahat rahastoihin.

Palvelussa voisi myös hajauttaa siellä olevia varoja. Todella monella sijoittajalla on rahaa erilaisissa instrumenteissä. Käyttäjä voisi valita euromäärissa tai prosenteissa, että esim 10% korkeakorkoisella tilillä, tai 50ke osakkeissa ja 100ke rahastoissa. Palvelussa olisi oltava myös kattava raportointi, josta näkisi, että miten pääoma on kehittynyt, paljonko eri sijoitusmuodot ovat tuoneet ja paljonko ne ovat (palvelumaksuineen) vieneet.

Äskeistä kappaletta varten aloitin tämän artikkelin mainitsemalla, että tämä sopisi loistavasti jollekkin pankille lisäpalveluksi, koska heillä olisi jo tarjota apua osakesijoituksiin, rahastoihin yms. MUTTA, miksei tätä voisi toteuttaa alustana, joka yhdistäisi säästäjät ja sijoitusalan ammattilaiset.

Aikoinaan sijoituksesta ja varsinkin valuuttakaupasta kiinnostuneena tutustuin eToro -palveluun, jossa kantavana voimana / kilpailuvalttina on ”social trading”. Tämän ideana on, että kuka vain voi kopioida toisen sijoittajan toimia (copy people). Käsittääkseni nämä joita kopioidaan saavat joitakin prosentteja hyvää kopioijan transaktiosta. Voisiko tätä samaa mallia soveltaa tässä palvelussa?

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ajankohtaista
Jyri Mustonen

Miljoonan dollarin bisnesidea

Nyt on pakko oksentaa miljoonan dollarin yritysidea. Kaikki lähti tästä: Oltiin Kiekko-Espoon operatiivisen johtajan Antti Mannisen kanssa katsomassa Kiekko-Espoon Mestis -kauden avausta Vantaalla. Istuttiin siinä

Lue kokonaan »
Ajankohtaista
Jyri Mustonen

Lisätty todellisuus

HS uutisoi Suomalaisen Dispelix:in saaneen 10miljoonan lisärahoituksen. Dispelix kehittää näyttötekniikkaa lisätyn todellisuuden laseihin.   Innostuin tästä kirjoittamaan oman manifestini, jota olen tuttujeni iloksi jo viljellyt

Lue kokonaan »
Työkalut
Jyri Mustonen

Slack – Työkaluna

Slack on tiedossani olevista vaihtoehdoista paras valinta tiimien yhteydenpitoon. Slack on yhteydenpitoväline jolla tiimit tai yrityksen henkilöt voivat kommunikoida helposti, tehokkaasti ja jossa keskusteluihin on

Lue kokonaan »
0 0 votes
Article Rating
Tilaa ilmoitukset
Ilmoitukset
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Kirjoita Artikkeli

Let's KICKASS

Onko sinulla huikea artikkeli-idea?

Jaa se muiden kanssa. Yritysideat, kirja-arvostelut – you name it. Mikäli sinulla on idea sopivasta sisällöstä, niin kirjoita artikkeli, niin julkaisemme sen.

Vinkkaa löydöstäsi

Let's KICKASS

Löysitkö jotain mielenkiintoista?

Löysitkö jotakin mielenkiintoista, jonka haluaisit jakaa? Mielenkiintoinen artikkeli? Yritysidea? Startup?

Vinkkaa löydöksestäsi vapaamuotoisella lomakkeella ->