Tukholmassa tapahtui tänään se, mitä kukaan ei ole halunnut uskoa olevan mahdollista – Terrorismi ei kosketa meitä, se ei ole pohjaismainen uhka. Nyt terroriuhka on todellinen myös täällä pohjoisessa. Osanotot uhrien omaisille ja voimia koko kansakunnalle.

Puimatta kyseistä ikävää tapahtumaa sen enempää, mietin, että miten tuon voisi estää, miten tuohon voisi reagoida ennalta? Vaikka Suomen Poliisi kertoi mm. Iltalehden sivuilla, että: ”Poliisilla on valmiuksia pysäyttää tämän tyyppinen isku”, uskon, että ennaltaehkäisy olisi paras ratkaisu. Poliisi tai vartija ei voi olla joka nurkalla kokoajan.

Ajatukset harhailivat GPS -nopeuden rajoittimista keskustan alueella isojen autojen kieltämisestä, pinkoodillla toteutettuihin käynnistyksen estimiin.

Betoniporsaiden asennus alueille, joissa liikkuu paljon ihmisiä on varmaan ainoa toimiva tapa ehkäistä autojen ajaminen ihmisten sekaan. Betoniporsaiden pitäisi olla tarpeeksi isoja pysäyttääkseen ison auton. Luultavasti niiden pitäisi olla ainakin osittain maahan kaivettuja, jotta ne eivät liikkuisi ja sellaisella tiheydellä, että ne eivät haittaa ihmisten liikkumista, mutta niiden välistä ei mahtuisi auto. Betoniporsaita pitäisi asentaa kävelykatujen reunoille, puistojen, aukioiden, ostoskeskusten – kaikkialle sinne missä on isoja ihmismassoja, ja mihin voisi ajaa autolla.

Mietin myös, että betoniporsaiden istuttaminen jokaiseen uhkakohtaan tulisi todella kalliiksi. Saisiko tähän yrityksiä mukaan, tai voisiko porsaissa olla esim Clear Channelin mainospaikka, jolla betoniporsaat kustannettaisiin. Miltä tämä sitten näyttäisi katukuvassa?

 

Esimerkkejä betoniporsaista:

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ajankohtaista
Jyri Mustonen

Miljoonan dollarin bisnesidea

Nyt on pakko oksentaa miljoonan dollarin yritysidea. Kaikki lähti tästä: Oltiin Kiekko-Espoon operatiivisen johtajan Antti Mannisen kanssa katsomassa Kiekko-Espoon Mestis -kauden avausta Vantaalla. Istuttiin siinä

Lue kokonaan »
Ajankohtaista
Jyri Mustonen

Lisätty todellisuus

HS uutisoi Suomalaisen Dispelix:in saaneen 10miljoonan lisärahoituksen. Dispelix kehittää näyttötekniikkaa lisätyn todellisuuden laseihin.   Innostuin tästä kirjoittamaan oman manifestini, jota olen tuttujeni iloksi jo viljellyt

Lue kokonaan »
Työkalut
Jyri Mustonen

Slack – Työkaluna

Slack on tiedossani olevista vaihtoehdoista paras valinta tiimien yhteydenpitoon. Slack on yhteydenpitoväline jolla tiimit tai yrityksen henkilöt voivat kommunikoida helposti, tehokkaasti ja jossa keskusteluihin on

Lue kokonaan »
0 0 votes
Article Rating
Tilaa ilmoitukset
Ilmoitukset
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Kirjoita Artikkeli

Let's KICKASS

Onko sinulla huikea artikkeli-idea?

Jaa se muiden kanssa. Yritysideat, kirja-arvostelut – you name it. Mikäli sinulla on idea sopivasta sisällöstä, niin kirjoita artikkeli, niin julkaisemme sen.

Vinkkaa löydöstäsi

Let's KICKASS

Löysitkö jotain mielenkiintoista?

Löysitkö jotakin mielenkiintoista, jonka haluaisit jakaa? Mielenkiintoinen artikkeli? Yritysidea? Startup?

Vinkkaa löydöksestäsi vapaamuotoisella lomakkeella ->