Tukholmassa tapahtui tänään se, mitä kukaan ei ole halunnut uskoa olevan mahdollista – Terrorismi ei kosketa meitä, se ei ole pohjaismainen uhka. Nyt terroriuhka on todellinen myös täällä pohjoisessa. Osanotot uhrien omaisille ja voimia koko kansakunnalle.

Puimatta kyseistä ikävää tapahtumaa sen enempää, mietin, että miten tuon voisi estää, miten tuohon voisi reagoida ennalta? Vaikka Suomen Poliisi kertoi mm. Iltalehden sivuilla, että: “Poliisilla on valmiuksia pysäyttää tämän tyyppinen isku”, uskon, että ennaltaehkäisy olisi paras ratkaisu. Poliisi tai vartija ei voi olla joka nurkalla kokoajan.

Ajatukset harhailivat GPS -nopeuden rajoittimista keskustan alueella isojen autojen kieltämisestä, pinkoodillla toteutettuihin käynnistyksen estimiin.

Betoniporsaiden asennus alueille, joissa liikkuu paljon ihmisiä on varmaan ainoa toimiva tapa ehkäistä autojen ajaminen ihmisten sekaan. Betoniporsaiden pitäisi olla tarpeeksi isoja pysäyttääkseen ison auton. Luultavasti niiden pitäisi olla ainakin osittain maahan kaivettuja, jotta ne eivät liikkuisi ja sellaisella tiheydellä, että ne eivät haittaa ihmisten liikkumista, mutta niiden välistä ei mahtuisi auto. Betoniporsaita pitäisi asentaa kävelykatujen reunoille, puistojen, aukioiden, ostoskeskusten – kaikkialle sinne missä on isoja ihmismassoja, ja mihin voisi ajaa autolla.

Mietin myös, että betoniporsaiden istuttaminen jokaiseen uhkakohtaan tulisi todella kalliiksi. Saisiko tähän yrityksiä mukaan, tai voisiko porsaissa olla esim Clear Channelin mainospaikka, jolla betoniporsaat kustannettaisiin. Miltä tämä sitten näyttäisi katukuvassa?

 

Esimerkkejä betoniporsaista:

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Blogit
Jyri Mustonen

Miksi joku menestyy

Minua on jo pitkään mietityttänyt ajatus, että miksi toiset menestyvät ja miksi toiset ei. Tässä pohdinnassa jätetään ulkoiset seikat huomiotta ja keskitytään ihmiseen, yrittäjään. Onko

Lue kokonaan »
Yritysideat
Jyri Mustonen

Yritysidea: Sano se viinillä

Tässä on yritysidea jota olisi kiva toteuttaa itsekkin, muuutta kapasiteetit, realiteetit ja aika huomioon ottaen ja linjan mukaisesti postaan jokaisen yritysidean jatkossa tänne – Jotta

Lue kokonaan »
Työkalut
Jyri Mustonen

Minun työkalupakki – Jyri Mustonen

Digitaalista elämää, ja nykypäivänä elämää muutenkin elävä voi hyödyntää digitaalisia työkaluja elämässään. Montakohan elämä -sanaa, voi yhteen lauseeseen sisällyttää.. Ajatelin jakaa minun käyttämäni työkalut. Teen

Lue kokonaan »
0 0 vote
Article Rating
Tilaa ilmoitukset
Ilmoitukset
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Kirjoita Artikkeli

Let's KICKASS

Onko sinulla huikea artikkeli-idea?

Jaa se muiden kanssa. Yritysideat, kirja-arvostelut – you name it. Mikäli sinulla on idea sopivasta sisällöstä, niin kirjoita artikkeli, niin julkaisemme sen.

Vinkkaa löydöstäsi

Let's KICKASS

Löysitkö jotain mielenkiintoista?

Löysitkö jotakin mielenkiintoista, jonka haluaisit jakaa? Mielenkiintoinen artikkeli? Yritysidea? Startup?

Vinkkaa löydöksestäsi vapaamuotoisella lomakkeella ->