Minua on jo pitkään mietityttänyt ajatus, että miksi toiset menestyvät ja miksi toiset ei.

Tässä pohdinnassa jätetään ulkoiset seikat huomiotta ja keskitytään ihmiseen, yrittäjään.

Onko jotain sellasta, miksi toiset menestyvät ja toiset ei.

Onko jokin piirre, ominaisuus ja tai muu seikka jonka takia toinen menestyi ja toinen ei

Voiko sitä oppia?
Voiko sitä kopioda?

Olen lukenut nyt kirjaa Steve Jobsista ja miettinyt omia tuttuja yrittäjiä. Mikä heissä ihmisinä saattoi vaikuttaa menestymiseen tai epäonnistumiseen.

 

Minun mielestä menestyvällä yrittäjällä on oltava:

  • Jäätävä työmoraali
    – Pohjustuksena, jäätävällä työmoraalilla tarkoitan, että hommia painetaan ihan helvetisti. 16h päiviä yms.
  • tai oikea aito nälkä tekemiseen.
    – Tai sitten nälkä. Oikea aito nälkä.Tunnen yrittäjän joka pisti ison kertjun pystyyn, koska hänellä oli nälkä. Hän halusi menestyä, hän halusi oikeasti olla menestynyt – Vaikka ei paiskinut mailman eniten hommmia. Usein sanotaan, että hyvä myyjä on vähän laiska, koska hän tekee mahdollisimman vähällä mahdollisimman paljon. Siksi nälkä. Voit olla vähän laiskempi, jos sinulla on oikeasti iso nälkä.
  • Intohimo tekemiseen tai intohimoa vastaava osaaminen.
    – Vertaan taas Steve Jobsin elämästä kertovaan kirjaan.Perustajat olivat niin hyviä, että heidän osaamisensa oli verrattavissa intohimoon. Sitten taas, olen ollut itsekkin perustamassa yritystä, jonka alasta en tiedä mitään. Joten meillä ei ollut osaamista alalta, mutta meillä oli intohimo tekemiseen.

 

Sitten taas kaikilla ei ole kaikkia ominaisuuksia, jota varten heillä on tiimissä / firmassa ihmisiä, jotka täydentävät näitä ominaisuuksia. Esim Applen alkuaikoina ”pääinsinööri” ja tuotekehityksestä vastaava oli super hyvä ja intohimoinen keksimisiessä ja tietokoneiden rakentamisesssa. Hän taas oli niin ujo, että ei halunnut olla ihmisten kanssa tekemisissä. Hän ei olisi ollut yksin menestyvä yrittäjä. Mutta tiiminä he olivat menestyneitä, he täydensivät toisiaan.

 

Mietin samalla, että jos sijoittaisin johonkin startup yritykseen, mitä asioita pohtisin, mitä haluaisin nähdä yrittäjissä, millasiin yrittäjiin sijoittasin.

Sitten tulin siihen tulokseen, että on lähes mahdotonta tietää etukäteen aloittavasta yrittäjästä, että onko hän nälkäinen, tai onko hänella jäätävä työmoraali. Missä pisteessä hän murtuu, mikä on sellainen stressitekijä, että alussa ahkera ja kovalta vaikuttanut tekijä suoriutuukin vain juuri ja juuri vaaditusta.

 

Mieti omia tuttuja tai tuntemiasi yrittäjiä.
Tuleeko mieleen jokin piirre tai ihmiseen liittyvä seikka jonka takia hän menestyi tai epäonnistui?

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ajankohtaista
Jyri Mustonen

Miljoonan dollarin bisnesidea

Nyt on pakko oksentaa miljoonan dollarin yritysidea. Kaikki lähti tästä: Oltiin Kiekko-Espoon operatiivisen johtajan Antti Mannisen kanssa katsomassa Kiekko-Espoon Mestis -kauden avausta Vantaalla. Istuttiin siinä

Lue kokonaan »
Ajankohtaista
Jyri Mustonen

Lisätty todellisuus

HS uutisoi Suomalaisen Dispelix:in saaneen 10miljoonan lisärahoituksen. Dispelix kehittää näyttötekniikkaa lisätyn todellisuuden laseihin.   Innostuin tästä kirjoittamaan oman manifestini, jota olen tuttujeni iloksi jo viljellyt

Lue kokonaan »
Työkalut
Jyri Mustonen

Slack – Työkaluna

Slack on tiedossani olevista vaihtoehdoista paras valinta tiimien yhteydenpitoon. Slack on yhteydenpitoväline jolla tiimit tai yrityksen henkilöt voivat kommunikoida helposti, tehokkaasti ja jossa keskusteluihin on

Lue kokonaan »
0 0 votes
Article Rating
Tilaa ilmoitukset
Ilmoitukset
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Kirjoita Artikkeli

Let's KICKASS

Onko sinulla huikea artikkeli-idea?

Jaa se muiden kanssa. Yritysideat, kirja-arvostelut – you name it. Mikäli sinulla on idea sopivasta sisällöstä, niin kirjoita artikkeli, niin julkaisemme sen.

Vinkkaa löydöstäsi

Let's KICKASS

Löysitkö jotain mielenkiintoista?

Löysitkö jotakin mielenkiintoista, jonka haluaisit jakaa? Mielenkiintoinen artikkeli? Yritysidea? Startup?

Vinkkaa löydöksestäsi vapaamuotoisella lomakkeella ->