Minua on jo pitkään mietityttänyt ajatus, että miksi toiset menestyvät ja miksi toiset ei.

Tässä pohdinnassa jätetään ulkoiset seikat huomiotta ja keskitytään ihmiseen, yrittäjään.

Onko jotain sellasta, miksi toiset menestyvät ja toiset ei.

Onko jokin piirre, ominaisuus ja tai muu seikka jonka takia toinen menestyi ja toinen ei

Voiko sitä oppia?
Voiko sitä kopioda?

Olen lukenut nyt kirjaa Steve Jobsista ja miettinyt omia tuttuja yrittäjiä. Mikä heissä ihmisinä saattoi vaikuttaa menestymiseen tai epäonnistumiseen.

 

Minun mielestä menestyvällä yrittäjällä on oltava:

  • Jäätävä työmoraali
    – Pohjustuksena, jäätävällä työmoraalilla tarkoitan, että hommia painetaan ihan helvetisti. 16h päiviä yms.
  • tai oikea aito nälkä tekemiseen.
    – Tai sitten nälkä. Oikea aito nälkä.Tunnen yrittäjän joka pisti ison kertjun pystyyn, koska hänellä oli nälkä. Hän halusi menestyä, hän halusi oikeasti olla menestynyt – Vaikka ei paiskinut mailman eniten hommmia. Usein sanotaan, että hyvä myyjä on vähän laiska, koska hän tekee mahdollisimman vähällä mahdollisimman paljon. Siksi nälkä. Voit olla vähän laiskempi, jos sinulla on oikeasti iso nälkä.
  • Intohimo tekemiseen tai intohimoa vastaava osaaminen.
    – Vertaan taas Steve Jobsin elämästä kertovaan kirjaan.Perustajat olivat niin hyviä, että heidän osaamisensa oli verrattavissa intohimoon. Sitten taas, olen ollut itsekkin perustamassa yritystä, jonka alasta en tiedä mitään. Joten meillä ei ollut osaamista alalta, mutta meillä oli intohimo tekemiseen.

 

Sitten taas kaikilla ei ole kaikkia ominaisuuksia, jota varten heillä on tiimissä / firmassa ihmisiä, jotka täydentävät näitä ominaisuuksia. Esim Applen alkuaikoina “pääinsinööri” ja tuotekehityksestä vastaava oli super hyvä ja intohimoinen keksimisiessä ja tietokoneiden rakentamisesssa. Hän taas oli niin ujo, että ei halunnut olla ihmisten kanssa tekemisissä. Hän ei olisi ollut yksin menestyvä yrittäjä. Mutta tiiminä he olivat menestyneitä, he täydensivät toisiaan.

 

Mietin samalla, että jos sijoittaisin johonkin startup yritykseen, mitä asioita pohtisin, mitä haluaisin nähdä yrittäjissä, millasiin yrittäjiin sijoittasin.

Sitten tulin siihen tulokseen, että on lähes mahdotonta tietää etukäteen aloittavasta yrittäjästä, että onko hän nälkäinen, tai onko hänella jäätävä työmoraali. Missä pisteessä hän murtuu, mikä on sellainen stressitekijä, että alussa ahkera ja kovalta vaikuttanut tekijä suoriutuukin vain juuri ja juuri vaaditusta.

 

Mieti omia tuttuja tai tuntemiasi yrittäjiä.
Tuleeko mieleen jokin piirre tai ihmiseen liittyvä seikka jonka takia hän menestyi tai epäonnistui?

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Blogit
Jyri Mustonen

Miksi joku menestyy

Minua on jo pitkään mietityttänyt ajatus, että miksi toiset menestyvät ja miksi toiset ei. Tässä pohdinnassa jätetään ulkoiset seikat huomiotta ja keskitytään ihmiseen, yrittäjään. Onko

Lue kokonaan »
Yritysideat
Jyri Mustonen

Yritysidea: Sano se viinillä

Tässä on yritysidea jota olisi kiva toteuttaa itsekkin, muuutta kapasiteetit, realiteetit ja aika huomioon ottaen ja linjan mukaisesti postaan jokaisen yritysidean jatkossa tänne – Jotta

Lue kokonaan »
Työkalut
Jyri Mustonen

Minun työkalupakki – Jyri Mustonen

Digitaalista elämää, ja nykypäivänä elämää muutenkin elävä voi hyödyntää digitaalisia työkaluja elämässään. Montakohan elämä -sanaa, voi yhteen lauseeseen sisällyttää.. Ajatelin jakaa minun käyttämäni työkalut. Teen

Lue kokonaan »
0 0 vote
Article Rating
Tilaa ilmoitukset
Ilmoitukset
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Kirjoita Artikkeli

Let's KICKASS

Onko sinulla huikea artikkeli-idea?

Jaa se muiden kanssa. Yritysideat, kirja-arvostelut – you name it. Mikäli sinulla on idea sopivasta sisällöstä, niin kirjoita artikkeli, niin julkaisemme sen.

Vinkkaa löydöstäsi

Let's KICKASS

Löysitkö jotain mielenkiintoista?

Löysitkö jotakin mielenkiintoista, jonka haluaisit jakaa? Mielenkiintoinen artikkeli? Yritysidea? Startup?

Vinkkaa löydöksestäsi vapaamuotoisella lomakkeella ->