Olen jonkin aikaa miettinyt oman ”blogin” kirjoittamista, lähinnä päiväkirjamuotoisena ja lähinnä omaan käyttöön.

”Päiväkirjaa yrittäjän / jonkin luojan arjesta ja mietteistä”

Jonkinluojalla, tarkoitan esimerkiksi ratissa.fi tai kickass.fi -portaaleja, joita luon täysin tyhjästä.

Ja hitto, että moisen portaalin luomisessa on tuskansa.

Tuskaista on kun haluan kaiken olevan mahdollisimman kivaa loppukäyttäjälle. Ja tuskaa on tietenkin luoda kaikki yksin.

Kyllä, ”startup” -elämä, kun jotain rakennetaan, eikä ole kumppania, on välillä aika yksinäistä. Minä päätän ja pähkäilen kaiken itse. Jotain hyvää siinä on ja jotain huonoa.

Molemmat, sekä ratissa.fi että kickass.fi ovat kuitenkin lempilapsiani (oikeasti oikeat lapseni on lempilapsiani, mutta näin vaikka digilapsiani 💁🏽😂)

 

jyri mustonen blogi

Vahvuuksiani on ehdottomasti

uudet ideat ja uuden luominen. Heikkouksiani on fokus. Fokus sen yhden tekemiseen.

Olen kuullut jo aikojen alussa, kun loimme ensimmäisiä bisneksiämme yhtiökumppanini Aki Nuutisen kanssa, silloiselta sijoittajaltamme, kun kysyimme niitä kallisarvoisia vinkkejä yrittäjätaipaleelle, että ihan sama mitä teille ehdotetaan niin keskittyää vain tähän. Ja myöhemmin monet monet gurut ja asiantuntijat ovat toitottaneet samaa.

Kyse ei ole koskaan mahdollisuuksista, niitä on ja tulee aina, kyse on keskittymisestä siihen mitä teet. Parhaita esimerkkejä on Brian Tracyn ”buffet-esimerkki”, palaan tähän joskus myöhempänä.

Yritysideoita tulee enemmänkuin on kapasiteettiä tai edes järkevää toteuttaa.

Olen koittanut selkeyttää itselleni, että nyt fokus on seuraavissa:

 

Game Cave Oy – Tämän hetkinen main focukseni. Game Cavella meillä on tulossa todella isoja juttuja ja jos kaikki menee niinkuin olemme suunnitelleet, niin pääsemme viemään Suomalaisen pelikulttuuria aivan uudelle tasolle.

Kickass.fi on oksennuspaikka näille yritysideoille. Joskus tulee parempia, aivan dimanttisia ideoita ja joskus vähän heikompia. KICKASS:in yksi kantava idea on juuri näiden ideoiden jakaminen. Minulla ei mitenkään ole resursseja eikä aikaa totetuttaa kaikkia ’mailman parhaita ideoita’, mutta jakamalla ne tänne, niin joku muu voi toteuttaa ne. Tai saada niistä jonkun idean nykyiseen yritykseensä.

Kickass:iä olen päättänyt päivittää sitä mukaan, kun sisältöä tulee mieleeni, en ota paineita sivustoa kohtaan, vaikkakin takaraivossa on suunnitelmia ja ajatuksia isompia kuvioita ja monetisointia varten.

Jyrimustonen.fi – kautta myin ennen kotisivuja, verkkokauppoja ja Facebook -mainontaa yrityksille. Tämä oli pitkään päätulon lähteeni. Jatko suunnitelmat on rakentaa jyrimustonen.fi -sivusta kotisivuja tarvitsevan selfhelp pankki. Jakaa kaikki tietotaitoni ja osaaminen sinne niitä tarvitsevan saataville.

Ratissa.fi – ratissa.fi kohtaan minulla on suuret odotukset. Olen pitkään (olen oikeasti puhunut tästä ideasta jo vuosia) halunnut luoda yhteisön / tekemistä minua oikeasti kiinnostavien aiheiden parissa. Ja näin aion jatkossa myös tehdä.

Näissä niche -sivuissa (esim ratissa.fi ja kickass.fi ja myöhemmin muutama muu), kiinnostavaa on myös niiden skaalautuvuus, sekä mahdollinen passiviinen tulo.

Skaalautuvuudella tarkoitan mm. sitä, että kun saan konseptin ja toimintaympäristön hiottua, niin voin ”kopioda pohjan” uudelle nichelle.

Muutama idea on jo takaraivossa odottassa. Niistä myöhemmin lisää.

Passiivisella tulolla tarkoitan lyhyesti ja karrikoidusti sitä, mikä on myös mielestäni ”nettibisnesten” ihanuus.

Verrattuna esimerkiksi tavalliseen kasista-neljään duuniin, jossa sinulle maksetaan xyz-rahaa abc-panoksestasi (joka on yleensä käytetty aika) – niin nettibisneksissä kun laitat tänään siihen kahdeksan tuntia, tuottaa se myös huomenna sinulle rahaa. Korkoa korolle, mutta ajalla.

Aiheeseen päiväkirja palatakseni:

Vertailin tovin eri blogialustoja – Uudesta Suomesta Kauppalehteen ja Iltalehden kautta takaisin. Päädyin kuitenkin ”omakustanteiseen”, sillä en niinkään hae huomiota tai klikkejä tällä, vaan jotain aivan muuta.

Mietin myös, että pitäisinkö tätä Linkedinissä, jyrimustonen.fi sivulla, mutta päädyin kickaassiin.

Kiva että kävit lukemassa. Kommentoi ja jaa mietteitäsi.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ajankohtaista
Jyri Mustonen

Miljoonan dollarin bisnesidea

Nyt on pakko oksentaa miljoonan dollarin yritysidea. Kaikki lähti tästä: Oltiin Kiekko-Espoon operatiivisen johtajan Antti Mannisen kanssa katsomassa Kiekko-Espoon Mestis -kauden avausta Vantaalla. Istuttiin siinä

Lue kokonaan »
Ajankohtaista
Jyri Mustonen

Lisätty todellisuus

HS uutisoi Suomalaisen Dispelix:in saaneen 10miljoonan lisärahoituksen. Dispelix kehittää näyttötekniikkaa lisätyn todellisuuden laseihin.   Innostuin tästä kirjoittamaan oman manifestini, jota olen tuttujeni iloksi jo viljellyt

Lue kokonaan »
Työkalut
Jyri Mustonen

Slack – Työkaluna

Slack on tiedossani olevista vaihtoehdoista paras valinta tiimien yhteydenpitoon. Slack on yhteydenpitoväline jolla tiimit tai yrityksen henkilöt voivat kommunikoida helposti, tehokkaasti ja jossa keskusteluihin on

Lue kokonaan »
5 1 vote
Article Rating
Tilaa ilmoitukset
Ilmoitukset
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pekka

Dimanttia!!

Kirjoita Artikkeli

Let's KICKASS

Onko sinulla huikea artikkeli-idea?

Jaa se muiden kanssa. Yritysideat, kirja-arvostelut – you name it. Mikäli sinulla on idea sopivasta sisällöstä, niin kirjoita artikkeli, niin julkaisemme sen.

Vinkkaa löydöstäsi

Let's KICKASS

Löysitkö jotain mielenkiintoista?

Löysitkö jotakin mielenkiintoista, jonka haluaisit jakaa? Mielenkiintoinen artikkeli? Yritysidea? Startup?

Vinkkaa löydöksestäsi vapaamuotoisella lomakkeella ->