Virtuaalipankit

Pankkiala on kovassa murroksessa digitaalisaation myötä. Murros on kuluttajan kannalta kutkuttava, sillä markkinoille on tupsahdellut uusia ns. virtuaalipankkeja. Virtuaalipankilla tarkoitan pankkia, johon voit avata tilin internetin kautta käymättä konttorissa. Kaikki asionti tapahtuu esimerkiksi älypuhelimen sovelluksella. Itse avasin juuri kokeilumielessä tilin N26 kautta, ja uusi tilinumeroni sijaitsee Saksassa.

Nämä virtuaalipankit ovat kovia kilpailijoita perinteiselle pankille

  • Helppouden vuoksi – Voit avata tilin älypuhelimella mistäpäin maailmaa tahansa.
  • Kustannusten vuoksi – Esimerkiksi avaamani N26 tilillä ei ole mitään kuukausimaksua – Ja tili sisältää silti ilmaisen Mastercard Debit -kortin (kortti toimii kuten kotimaiset Visa Electron kortit, kun tilillä on rahaa, sitä voi käyttää)

Suomessa Holvi on ollut uranuurtaja samalla saralla. Holvi on toiminut jo vuodesta 2012.

Päivitän alle listaa virtuaalipankeista joihin olen törmännyt / tutustunut. Useat näistä pankeista ovat todella kilpailykykyisiä hinnoittelun suhteen ja lähes kaikissa tiliin sisältyy ilmainen “prepaid Mastercard”. Prepaid -Mastercard tarkoittaa vastaavaa kuin meillä tutuksi tulleet Visa Debit -kortit, eli voit käyttää korttia sen mukaan mitä tililläsi on rahaa, ilman luotto-ominaisuuksia.

Suosittelen tutustumaan näihin tulokkaisiin, mikäli aihealue on sinulle vielä tuntematon. Tälläinen tili voi palvella esimerksi matkustustilinä, jos et halua ottaa päätilisi korttia matkoille mukaan, tai esimerksi lapselle käyttötiliksi tai miksei jopa ihan päivittäiseksi omaksi käyttötiliksi.

Linkki N26 sivulle

Vilkaise myös nämä artikkelit

Kommentoi