Tukholman Terrori-isku ja betoniporsaat

Tukholmassa tapahtui tänään se, mitä kukaan ei ole halunnut uskoa olevan mahdollista – Terrorismi ei kosketa meitä, se ei ole pohjaismainen uhka. Nyt terroriuhka on todellinen myös täällä pohjoisessa. Osanotot uhrien omaisille ja voimia koko kansakunnalle.

Puimatta kyseistä ikävää tapahtumaa sen enempää, mietin, että miten tuon voisi estää, miten tuohon voisi reagoida ennalta? Vaikka Suomen Poliisi kertoi mm. Iltalehden sivuilla, että: “Poliisilla on valmiuksia pysäyttää tämän tyyppinen isku”, uskon, että ennaltaehkäisy olisi paras ratkaisu. Poliisi tai vartija ei voi olla joka nurkalla kokoajan.

Ajatukset harhailivat GPS -nopeuden rajoittimista keskustan alueella isojen autojen kieltämisestä, pinkoodillla toteutettuihin käynnistyksen estimiin.

Betoniporsaiden asennus alueille, joissa liikkuu paljon ihmisiä on varmaan ainoa toimiva tapa ehkäistä autojen ajaminen ihmisten sekaan. Betoniporsaiden pitäisi olla tarpeeksi isoja pysäyttääkseen ison auton. Luultavasti niiden pitäisi olla ainakin osittain maahan kaivettuja, jotta ne eivät liikkuisi ja sellaisella tiheydellä, että ne eivät haittaa ihmisten liikkumista, mutta niiden välistä ei mahtuisi auto. Betoniporsaita pitäisi asentaa kävelykatujen reunoille, puistojen, aukioiden, ostoskeskusten – kaikkialle sinne missä on isoja ihmismassoja, ja mihin voisi ajaa autolla.

Mietin myös, että betoniporsaiden istuttaminen jokaiseen uhkakohtaan tulisi todella kalliiksi. Saisiko tähän yrityksiä mukaan, tai voisiko porsaissa olla esim Clear Channelin mainospaikka, jolla betoniporsaat kustannettaisiin. Miltä tämä sitten näyttäisi katukuvassa?

 

Esimerkkejä betoniporsaista:

Vilkaise myös nämä artikkelit

Kommentoi